Pindakaas Banaan Snack Taart voor alle gelegenheden

In mijn wereld brengen weinig dingen meer vreugde dan een plak cake. Ik wil niet zomaar een toetje eten, maar taarten bieden een leeg canvas dat zowel bescheiden is als gevuld met het potentieel om alles te zijn wat je maar kunt bedenken. In een poging om meer cake (en dus meer geluk) in mijn leven op te nemen, heb ik me tot een nieuwe favoriet gewend: dit Peanut Butter Snack Cake-recept dat je in een mum van tijd zal verbazen.

Het is een luchtige minicake die perfect de schoonheid van de combinatie van zoet en hartig belichaamt. Bovendien heeft het al mijn favoriete ingrediënten in één heerlijke hap. (Denk aan: bananenbrood, maar met het volume hoger.) Deze cake is licht genoeg om te serveren bij mijn koffie op maandagochtend, maar bevredigend genoeg voor ‘s avonds laat zoete lekkernijen terwijl ik naar mijn Netflix-shows kijk. Echt, het is perfect op elk moment van de dag en je hebt mijn toestemming niet nodig om ervan te genieten wanneer je maar wilt. Geloof me: dit recept voor Peanut Butter Snack Cake zal het hele gezellige bakseizoen opduiken.

Wat is een snackcake?

Ik weet wat je denkt, wat is het verschil tussen een cake en een snackcake? Technisch gezien kan elke cake een snackcake zijn, als je het kunt geloven. Hoewel het werkelijke verschil misschien meer een verschil van mening is dan werkelijke wetenschap, zijn er een paar dingen die ik persoonlijk gebruik om een ​​snackcake te kwalificeren.

Een van mijn favoriete bakkers, Yosia Arefi, zegt het het beste in haar boek: Snackcakes: “Een snackcake is een cake met één laag, misschien vierkant, bedekt met gewoon glazuur of helemaal niets, en het zou heel gemakkelijk te maken moeten zijn.” Dit is niet de tijd of plaats voor een meerlagig meesterwerk (hoewel ik er graag een hap van zou nemen als je er een opklopt). In plaats daarvan is de cake in kwestie een eenvoudig stuk cake dat je met je handen van een servet of theebord kunt eten in plaats van met een vork. Het gaat geweldig met een kopje melk of koffie in de ochtend, maar ook om het zo uit je vingers te eten terwijl je de deur uit rent.

En zo makkelijk als het is om te eten, een snackcake moet nog makkelijker te maken zijn. Deze snackcake is gemaakt met ingrediënten die ik altijd bij de hand heb. Je bent slechts 30 minuten verwijderd van de meest zielsbevredigende snack (cake) van je leven.

Trucs om de smaak te maximaliseren

Dit Peanut Butter Banana Snack Cake-recept heeft slechts een paar ingrediënten. En zoals gewoonlijk als ik met bepaalde ingrediënten werk, zorg ik ervoor dat ik me voorover buig om de smaak te maximaliseren.

  • Bananen. Gebruik rijpe bananen. Ik hou van de bananen die geel zijn met grote bruine vlekken in plaats van helemaal bruin (dat is mijn persoonlijke favoriet).
  • Pindakaas. Ik geef de voorkeur aan gezouten romige pindakaas, die alleen pinda’s en zout als ingrediënten gebruikt.
  • Vanille. Hoewel ik mijn discretie gebruik bij het toevoegen van vanille aan recepten (het is duur!), ben ik dol op de zoete bloemensmaak die het aan deze cake toevoegt. Een kleine plons zal hier een lange weg gaan.
  • Zout. Dit is je beste vriend als het gaat om desserts, vooral hier waar je pindakaas als hoofdingrediënt benadrukt. Om de smaak van de zouten nog meer te verbeteren, mag u het zout niet overslaan!

Hoe serveer je deze pindakaas-snackcake?

Het glazuur is volledig optioneel, maar ik vind het leuk dat deze cake minder op bananenbrood lijkt en meer op een echt plakje. Ik heb liever een lichter ijsrecept voor een snackcake dan een rijke botercrème. Als een snuifje ben ik ook bekend met chocoladeschilfers als de cake nog warm is, ze laten smelten en ze er bovenop verspreiden zoals ze zijn.

Als je de ijsroute wilt gaan, ik heb een paar fijnproevers wiens recepten voor chocoladeglazuur mijn favorieten zijn. Ambitious Kitchen maakt een geweldige veganistische frosting waar ik dol op ben, en ik heb eerder cacaopoeder toegevoegd aan deze Peanut Butter Greek Yogurt Frosting. Je kunt het natuurlijk ook afwerken met je favoriete chocoladebotercrème!

Voor ijdelheid scheer ik graag chocolade, maar je kunt ook hagelslag, pinda’s of extra chocoladeschilfers toevoegen. Volg je desserthart!

Opbergtips

Snackcakes zijn perfect om op zondagavond te maken en door de week als ontbijt te eten. Ik wikkel de cake graag in perkamentpapier en bewaar hem in een luchtdichte verpakking om de houdbaarheid te verlengen. Als je van plan bent de cake binnen een dag of twee op te eten, kun je hem op kamertemperatuur in een luchtdichte trommel laten staan.

Ik verwarm de cakevierkanten graag in de magnetron voor ongeveer 10-15 seconden. De cake zal zacht en veerkrachtig zijn direct uit de magnetron – perfect met een warme kop koffie in de ochtend!

Leave a Comment

Your email address will not be published.