Deel speciaal eten met buren, vrienden

Ik heb genoten van je suggesties die je graag hoort over waar ik over schrijf.

Eén idee trok mijn aandacht: een typische dag thuis. En wat is er lekkerder dan een normale dag thuis?

Nou, het ziet er niet zo typisch of gewoon uit als voordat de school begon of voordat papa naar de hemel ging. Ik hou altijd van de slogan van mevrouw Lehmann: “Het leven gaat over hoe je met Plan B omgaat.” Ik had geen idee dat deze simpele waarheid zo betraand kon zijn. Dus als je met mij door deze “normale” dag loopt, weet dan dat hoewel het een goede dag is, het gewoon uit steen is gehouwen. We konden het pad niet afsnijden, dus deed Meester het voor ons. Onthoud dat je misschien tissues wilt meenemen, want tranen zijn een vast onderdeel van het leven thuis.

Ik ga niet met een wekker om me wakker te maken omdat manlief er niet is om hem in te stellen zoals altijd; Ik vroeg God me elke ochtend wakker te maken als ik opstond. Ik word meestal om 6 uur wakker om het daglicht te zien. Eerst ging ik naar de achterkant van de keuken, waar Daniël vaak zat met de kinderen die over hem heen kropen terwijl ze wachtten tot ik op tafel zou eten. Ik las Jesus Calls van Sarah Young samen met enkele bijbelpassages en bracht wat tijd door met God te praten. Op sommige ochtenden zoals deze kom ik bij je terug.

Om 7 uur ‘s ochtends is het tijd voor de schoolkinderen om wakker te worden. Ik probeer de dingen in evenwicht te brengen terwijl ze zich verkleden en persoonlijk zijn.

Noot van de redactie: ik wil er van tijd tot tijd op wijzen dat Gloria tot de New Order Amish Church behoort. Dit is nog steeds een “paard en wagen” Amish-kerk, maar de New Order Church heeft vaak een meer evangelische kijk en levensstijl dan de Old Order Amish. Hoewel op de bijbel gebaseerd, is de Old Order Amish Church minder evangelisch – Kevin Williams

Julia zorgt voor het inpakken van de lunches terwijl Austin de tafel dekt en het afwaswater klaarmaakt voor Elijah, die de afwas doet na het ontbijt. Eersteklasser Hozanna slaapt wat langer omdat ze heel moe wordt van een hele dag op school te zijn geweest.

Om 7.45 uur zijn de vierjarige jongens wakker en aangekleed; Nou, Jesse eet het liefst ontbijt in zijn koffers, die volgens hem comfortabeler zijn dan zelfgemaakte broeken. Hij heeft toestemming van mama om dit te doen, zolang hij maar vrolijk zijn broek aantrekt na het ontbijt.

Nu verzamelen we ons allemaal rond de tafel; vanmorgen hebben we Austin’s favoriete quinoa. Een jaar geleden was het iets nieuws voor ons allemaal, en nu zijn de meesten van ons er dol op, geserveerd met kaneel, honing en verse geitenmelk. Terwijl de kinderen eten, neem ik zelf een paar happen, dan lees ik wat inspiratie, en dan bespreken we het vaak terwijl ze bijdragen. Onlangs kwam Jessie met een brainstorm op de proppen dat sinds papa stierf en naar de hemel ging, hij misschien in de hemel zal sterven en bij ons terug zal komen! Zijn onschuld en optimisme deden mijn hart smelten. De ogen van de oudere kinderen werden groot toen ze zeiden: ‘In de hemel gaan we niet dood!’

Nou, hier op kantoor kwam er net een mollige opdagen. Jessie wordt geboren als een knuffelbeertje; Ik wikkelde hem in een deken naast me. Oh, daar komt Elia… hij zit nu op mijn schoot terwijl ik probeer te schrijven; niet alleen dat het één minuut voor 7 is! Ik ren mee om mijn ochtend op de weg door te brengen.

Welkom terug! Ik ben over 24 uur terug en probeer meer in stilte of zo stil mogelijk te schrijven, drie vroege vogels.

Volgens mijn plan hebben we de dag ervoor ontbeten en de kinderen om 8.15 uur op school afgezet. Alleen deze keer bleek het behoorlijk kleurrijk te zijn. Ondanks mijn beste inspanningen huilde kleine Joshua het grootste deel van het ontbijt. Hij leek zich niet lekker te voelen… soms is de uitdaging voor mij om kalm en zelfverzekerd te blijven zonder toe te geven aan de wanhoop om tegelijkertijd aan alle behoeften te voldoen of de schoolkinderen vrij te laten. Ik bid heel erg dat God me met hem zal vullen; Ik kan niet alleen voor onze kinderen zorgen, maar ik weet dat God het kan en zal doen.

Dus als de drie oudsten klaar zijn voor school, geef ik ze een knuffel en vraag ze dan deze kleine “zelfgemaakte zegen”: “God zegene je, je leraar, je vrienden, je dag, in Jezus naam bidden we.” Ze vertrekken en rennen door het bos om hun vrienden op school te ontmoeten.

Ik draai me weer om naar de keuken, knipper met mijn ogen, zeg een klein gebedje en breng vaak een paar rustige momenten met God door voordat ik aan mijn dag begin.

Ik ben nog niet eens halverwege de dag en het is al receptentijd. Wacht op deel B tot een andere dag!

Jesse en ik bespraken wat het perfecte recept zou zijn om deze week door te geven. Heb je ooit mijn Hubby’s Ultimate Sticky Buns geprobeerd? Ik bedacht het recept op basis van Daniel’s smaakpapillen. Elke keer dat ik ze voor hem maakte, werden zijn ogen groot van verwondering en liefde. Hoewel het bijna te bijzonder lijkt om het recept zelfs maar uit te printen, wil ik je toch een kans geven. En wil je me een plezier doen? Aangezien we ze niet voor Daniël kunnen geven, waarom kiezen we er dan niet allemaal voor om wat te delen met onze buren, weduwe of teruggetrokken persoon? Dank u en God zegene!

Hubby’s ultieme plakkerige broodjes

6 hamburgerbroodjes

1/2 pond ham

6 plakjes baby Zwitserse kaas

1/2 blikje ui en bieslook roomkaas spread

Saus:

1 eetl. bereide mosterd

1 theelepel. gedroogde uienvlokken

1 1/2 theel. Worcestershire saus

1/3 kopje bruine suiker

6 eetl. gesmolten boter

Verwarm de oven voor op 350 graden. Verdeel 1 eetlepel van het sausmengsel aan één kant van het broodje. Leg er plakjes ham op. Smeer de roomkaas op de andere kant van het broodje. Giet de resterende saus over de voorbereide broodjes. Bak 10 minuten onafgedekt, daarna 10 minuten met het deksel erop of tot ze bruin zijn.

Gloria Yoder is een Amish-huisvrouw op het platteland van Illinois. Ze is de derde schrijver van de rubriek The Amish Cook sinds de oprichting in 1991. Yoder is te bereiken op The Amish Cook, PO Box 157, Middletown, Ohio 45042.


Leave a Comment

Your email address will not be published.